Moederdag.......het gehele jaar!

Moederdag.......het gehele jaar!

Het is weer bijna de tweede zondag van mei. De dag waarop je aan je moeder, of de moeder van jouw kinderen, jouw liefde voor haar kan tonen. Hoe vaak zeg je tegen haar: "Mam, je bent geweldig. Ik hou van jou!". Eigenlijk zou je dit elke dag willen zeggen maar moederdag is de dag om dit zeker te doen en eens uit te pakken voor haar. 

Maar waar komt moederdag toch vandaan en waarom vieren we dit?Daarvoor moeten we even terug in de tijd.Moederdag vind haar oorsprong in Amerika. Het initiatief was genomen door Anna Jarvis (1864-1948), dochter van de plaatselijke methodistische predikant. Haar moeder Ann Reevers Jarvis was actief in het volksontwikkelingswerk en had daarbij geijverd 'for better mothers, better homes, better men and women'. Om die gedachte kracht bij te zetten leek het haar goed een 'memorial mother's day for mothers living and dead' te houden. Haar dochter voerde dit plan uiteindelijk uit. Als datum voor deze moederdag koos zij de tweede zondag in mei, de eerste zondag na het overlijden van haar eigen moeder op 9 mei 1905. In 1914 werd moederdag door het Amerikaanse congres overgenomen als officiële feestdag. In 1916 werd moederdag in Nederland geïntroduceerd door het Leger des Heils. Maar genoeg geschiedenis lessen voor nu.....

Belangrijker is om na te denken over hoe jij jouw moeder gaat verrassen dit jaar. Dat kan al heel simpel met een leuk zelfgemaakt handenarbeid werkje, een mooie foto op canvas of een prachtig boeket en een mooi gedicht. 

Het kan allemaal maar het is van tijdelijke aard. Moederdag staat nu voor de deur, maar waarom verwen je haar maar op één dag? Met een opblaasbare spa kun je haar het gehele jaar door laten genieten van rust, ontspanning en plezier.

Zorg dat je moeder de avond voor moederdag heerlijk vroeg in bed duikt. Zo heb jij alle tijd om haar nieuwe spa op te blazen en te vullen. Stekker in het stopcontact, thermostaat op 38, afdekken en je bed in. Begin de zondag met een uitgebreid ontbijt op bed en verras haar daarna met haar eerste stap in haar nieuwe, opgewarmde en heerlijk geurende spa. Geloof mij.....daar hoef je de rest van de dag niets meer van te verwachten en laat dat nu net de bedoeling zijn.........voor haar!

RELATED ARTICLES

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.