Je bent aan het overwegen of jij een opblaasbare spa wilt aanschaffen, maar je twijfelt over de voor- en nadelen hiervan. Lees hier gerust verder en wees gerust...er zijn gelukkig meer voor dan nadelen.

De voordelen die een spa je biedt zijn legio. Het is goed voor je bloedsomloop, voor ontspanning, voor plezier, goed voor je spieren en vermindert je stress-level. Maar welke nadelen zitten er aan een opblaasbare spa, ook wel opblaasbare jacuzzi genoemd. Al is Jacuzzi officieel een merknaam wat in de spreektaal is gegroeid tot zelfstandig naamwoord.

Een van de nadelen is het energieverbuik. Een opblaasbare spa gebruikt gemiddeld € 1,50 tot € 2,- aan energie per dag. Dit kun je binnen d eperken houden door gebruik te maken van een isolerende cover en te zorgen dat de ondergrond goed geïsoleerd is. Wij adviseren je hiervoor gebruik te maken van XPS platen (deze kun je bij de meeste bouwmarkten verkrijgen of online bestellen). XPS heeft ene hoge isolatiewaarde maar zijn ook vochtbestendig en kunnen de druk aan van het gewicht van een gevulde spa. Vul het bad met warm water, hiermee voorkom je dat het bad lang moet opwarmen.

Het water schoonhouden is ook van belang. Zorg voor een goede water gezondheid met de juiste producten en spoel jezelf af voordat je in de spa gaat (zonder zeep). 

Een opblaasbare spa is kwetsbaarder dan een gewone spa. Zorg daarom ook voor de juiste manier van opbergen (conform bijgevoegde instructies) en mocht je onverhoopt een lekje hebben, wees gerust en gebruik het meegeleverde plaksetje of bestel deze op onze website.

Heb je vragen of wil je een advies. Bel, App of mail ons gerust.