Tips voor spa onderhoud!

Tips voor spa onderhoud!
Ben je de trotse nieuwe eigenaar van een opblaasbare spa? Hier zijn onze beste tips voor het onderhoud van jouw nieuwe spa.

Een opblaasbare spa is een betaalbare manier om jouw terras of tuin een mooie luxe uitstraling te geven. Om keer op keer gemakkelijk gebruik te kunnen maken van jouw spa moet je weten hoe je ervoor zorgt en hoe je het in topconditie houdt.

Je opblaasbare spa in goede conditie houden is eigenlijk heel eenvoudig! Een goede en consistente schoonmaakroutine, een regelmatige behandeling met chemicaliën en het herkennen van de waarschuwingssignalen zal jouw spa jarenlang gezond houden. We geven je onze favoriete tips om jouw opblaasbare spa efficiënt en gezond te laten werken.

1. Laat je spa draaien!

Dit is misschien verrassend om te horen, maar het vaak uitschakelen van jouw opblaasbare spa is eigenlijk niet het meest efficiënt. Als je jouw opblaasbare spa regelmatig wilt gebruiken, bijvoorbeeld meer dan drie keer per week, is de meest economische en effectieve manier om de spa-verwarming aan te laten staan. Je zult merken dat het veel beter is voor je elektriciteitsrekening om een ​​vaste temperatuur aan te houden dan om deze bij elk gebruik opnieuw op te warmen.

2. Hou de warmte binnen!

Wees je ervan bewust dat warmte stijgt! Het is belangrijk om je opblaasbare spa af te dekken zodra je hem niet meer gebruikt om de warmte in je spa te houden. Zorg ervoor dat je een goede afdichting creëert, zodat er geen kans is dat warmte ontsnapt. Overweeg voor extra isolatie een opblaasbare deksel toe te voegen aan uw opblaasbare spa (standaard bij sommige modellen). Hoewel de spa afgedekt is, is het ook belangrijk om warmteoverdracht via de grond te voorkomen. Wanneer je jouw knusse, warme opblaasbare spa op de koele grond plaatst, zal de warmte van je spa in de grond worden overgebracht en het water heel snel afkoelen. Het gebruik van XPS platen onder je opblaasbare spa helpt de warmte in je spa te houden en voegt tegelijkertijd een extra beschermingslaag toe aan je spa. XPS platen kun je makkelijk kopen bij de meeste bouwmarkten.

Bescherm je spa ook tegen de wind. Wind die over uw opblaasbare spa waait, koelt niet alleen het oppervlak af, maar verdampt ook je water. Om te voorkomen dat je vaak moet bijvullen en opnieuw moet opwarmen, kun je overwegen je bad in de buurt van hogere voorwerpen of schuttingen te plaatsen om wind te voorkomen. Als extra bonus krijg je ook wat privacy.

3. Hou je spa schoon!

Behandel je water regelmatig met chemicaliën om schadelijke bacteriën te elimineren. We raden een volledige schoonmaak eenmaal per week aan. De meest voorkomende opties om je water schoon te houden zijn chloor en broom. Controleer je pH-balans regelmatig met waterteststrips.

Afgezien van chemicaliën, is een van de beste tips die vaak wordt vergeten, altijd een douche te nemen voordat je jouw opblaasbare spa betreedt. Je spa moet een rustige plek zijn om tot rust te komen, niet een plek om te genieten van het vuil van de rest van uw dag. Voordat jij of jouw gasten in de opblaasbare spa stappen, neem je een snelle douche om olie, lotions en vuil van de huid te wassen. Deze stoffen zijn vaak de boosdoener van troebel water en vlekken in je spa.

4. Vervang je filter regelmatig

Een gezond filter houdt vuil en roet uit je spa. Filterpatronen houden je pompen ook gezond en vrij van vuil dat ze kan verstoppen of beschadigen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je pomp en filters regelmatig te controleren.

Reinig je filters na elk gebruik, of in ieder geval om de andere dag dat je spa in werking is. Een snelle wasbeurt houdt ze in goede staat. Om de paar weken, of langer als je je opblaasbare spa minder vaak gebruikt, moet je je filter op kwaliteit controleren en indien nodig vervangen door een nieuwe.

5. Hou je water in de gaten.

Controleer het water op signalen dat het moet worden vervangen. Regelmatig water verversen kan wat druk uitoefenen op je energierekening, terwijl het niet vaak genoeg verversen van water kan leiden tot ophoping van vuil en chemicaliën of andere problemen. Hier zijn enkele snelle waarschuwingssignalen en wat ze betekenen:

Verkleurd water: je hebt mogelijk te veel chemicaliën. Geef de opblaasbare hot tub een volledige reiniging en behandel het water voor een goede pH-balans.

Schuimend water: controleer de filter! het is eenvoudig om deze te vervangen en je kunt antischuimbehandelingen toevoegen. Zorg er ook voor dat je gasten niet per ongeluk zeep of shampoo hebben meegebracht.

Vreemde geur: laat je opblaasbare spa volledig leeglopen en reinigen. Je spa-water zou geen vreemde geuren moeten hebben als het wordt behandeld met chemicaliën en een goed filter.

En zo doe je dat! Deze snelle tips voor het onderhoud van je opblaasbare spa zorgen ervoor dat je jarenlang kunt blijven genieten van ontspanning.

RELATED ARTICLES

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.